Детоксикація організму

Детоксикація організму

Детоксикація організму являє собою метод ефективного позбавлення від психологічних і фізичних токсинів. Неякісні продукти харчування, забрудненість навколишнього середовища, стресові ситуації, надмірне вживання алкоголю і пристрасть до тютюну - все це захаращує наш організм.

Медики з'ясували: щорічно доросла людина споживає приблизно чотири літри пестицидів (сучасні овочі-фрукти ними просто кишать), а також близько п'яти кілограмів різних харчових добавок і штучних консервантів, плюс ще через легені вдихаємо пару кілограмів шкідливих твердих речовин. Уникнути таку токсичну атаку, на жаль, нереально, однак мінімізувати наноситься нею шкоду цілком можливо.

Для того щоб провести процедуру детоксикації, зовсім не потрібно викладати неймовірні суми за дорогі лікарські препарати. Крім того, програма детоксикації організму не вимагає дотримання будь-якої спеціальної дієти. Вам достатньо споживати здорову натуральну їжу, яка повноцінно буде забезпечувати організм усім необхідним і періодично влаштовувати своєму тілу чистку.

Детоксикація організму_3.jpg

Якщо вам цікаво, як провести детоксикацію організму за допомогою простих технік, вам слід ознайомитися з декількома основними методиками. Ви можете практикувати їх повсюдно в будь-який час. Вони не віднімуть у вас багато часу.

Методи детоксикації організму

· В першу чергу слід звернути увагу на дихання. Воно являє природний для нас процес. Однак далеко не всі знають, що дихання дозволяє експоненціально знижувати рівень стресу, доставляючи кисень клітинам організму. У більшості випадків ми не стежимо за процесом дихання, і використовуємо всього лише незначну частину обсягу наших легенів. Такого роду поверхневе дихання часто стає причиною стресу і швидкого втомлення. Якщо ж ви дихаєте глибоко протягом дня, ви розслабляєте затиснуті м'язи і благотворно впливаєте на організм. Правильне дихання дає той же ефект, що і медитація. Якщо у вас є бажання очистити організм набагато ефективніше, можна практикувати наступний спосіб.

· Слід враховувати, що техніка усвідомленого, глибокого і контрольованого дихання може принести багато користі для здоров'я. Якщо ви відчуваєте в кінці робочого дня деяку скутість в області грудей, або якщо вам необхідний невеликий перерву між рутинними справами, потрібно зосередитися на диханні. Зробіть глибокий вдих, при цьому розширюючи грудну клітку по мірі наповнення легенів повітрям, затримайте на кілька миттєвостей дихання і видихніть. Під час цієї процедури корисно уявляти, як кисень, оновлюючи клітини вашого організму, благотворно впливає на ваше тіло.

· Крім того, детоксикація організму в домашніх умовах може проводитися шляхом сухої чистки. Для цього вам знадобиться щітка з натуральної щетини. Почистіть їй суху шкіру, рухаючись у напрямку до серцевого кровотоку. Такий метод дуже ефективно стимулює імунну та лімфатичну систему, при цьому видаляючи мертві клітини шкіри. Особливо ретельно почистіть руки, ноги, спину і живіт.

· Слід зазначити, що споживання води також є відмінним методом для проведення детоксикації. Для того щоб вмитися, людині потрібна вода. Так от, щоб зсередини як слід промити організм, також вимагається достатній запас рідини. Саме рідина вимиває токсини з травної системи людини, тому не варто недооцінювати цю методику.

Детоксикація організму_2.jpg

· Як тільки ви прокинулися, не буде зайвим випити склянку води, щоб очистити організм від скупчилися за ніч шкідливих токсинів. Споживайте якомога більше необхідної рідини протягом усього дня. Це дозволить вашому організму працювати максимально ефективно. Жага є ознакою того, що ви терпіли надто довго. Найкраще постійно носити з собою пляшечку води, підтримуючи оптимальний водний баланс.

· Варто відзначити, що величезну роль в детоксикації грає якість рідини. Проточна вода з-під крана сповнена шкідливих хімікатів і всіляких забруднювачів. Саме тому є сенс придбати якісну систему очистки або купувати столову воду в пляшках.

· Потрібно враховувати, що потовиділення грає чималу роль у виведенні токсинів. Вживаючи воду з соком або лимоном, у вас є можливість допомогти організму в процесі очищення за допомогою потовиділення. Фізичні навантаження і періодичне відвідування сухий сауни благотворно позначиться на вашому самопочутті. Не буде зайвим пити вітамін В3 для підвищення ефективності даної процедури.

· Очищення шкіри може викликати деякий дискомфорт. Однак вітамін В3 допоможе зруйнувати жирові клітини через кілька днів активного прийому. Саме в цих клітинах містяться токсини, які виходять з організму за допомогою потовиділення.

Тепер ви бачите, що самостійна детоксикація - досить проста і зовсім не затратна методика очищення організму.

Добавить мероприятие

Найди свое мероприятие

Тематика:
Город:
Найти
Подписка на новости: