Поради подорожуючим від Пауло Коельо

Поради подорожуючим від Пауло Коельо

Прочитавши біографію Пауло Коельо можна було зрозуміти, що цей успішний письменник з багатим життєвим досвідом, може не тільки дати поради про те як правильно писати книги, але і в силу того, що багато подорожує він може підказати як зробити так, щоб ваша подорож пройшло незабутньо і довго радувало вас приємними враженнями.

У своєму блозі Пауло Коельо дає поради для подорожуючих, щоб зробити перебування в незнайомому місці набагато більш насиченою і цікавіше. Керуючись цими правилами, ви зможете отримати нові враження і дізнатися що-небудь нове під час поїздки.

Поради подорожуючим від Пауло Коельо

Відомий письменник в першу чергу говорить про те, що слід уникати музеїв, оскільки дізнатися справжнє того чи іншого міста набагато цікавіше, ніж вивчати минуле. Багато хто вважає, що відвідування експозиції є обов'язковим процесом для того щоб ознайомитися з культурою конкретного народу чи історією міста. Цей стереотип активно прищеплюється з дитинства. Є своя принадність у відвідуванні музеїв, проте потрібно чітко розуміти, що ви там хочете побачити. В іншому випадку ви будете залишати експозицію з дивним відчуттям, ніби спостерігали щось важливе, але не зможете конкретно сказати, що саме.

від Пауло Коельо_3.jpg

Друга порада для мандрівників письменника полягає в обов'язковому відвідуванні місцевих барів. Це не повинна бути дискотека для приїжджих. Заклад має бути для місцевих, де мешканці міста п'ють, ведуть бесіди, міркують про світобудову. Саме в барі люди відкриті для спілкування. Коельо каже, що цілком достатньо придбати газету або журнал, і сидіти спостерігати за відвідувачами закладу. Якщо ви опинилися втягнутими в бесіду, ні в якому разі не ухиляйтеся від спілкування навіть у тому випадку, коли предмет розмови вам абсолютно не цікавий. Письменник стверджує, що не можна усвідомити всієї краси шляху, якщо дивитися на нього крізь прочинені двері.

Також потрібно обов'язково бути відкритим для контактів з місцевими, оскільки саме вони є найкращими гідами в своєму місті. Можна почати з того, що підійти до кого-небудь з мешканців міста і поцікавитися, як пройти куди-небудь. Можете не сумніватися, що так ви обов'язково натрапите на того, хто організує вам найкращу екскурсію у вашому житті. Знайте, що позитивний настрій на день вам однозначно забезпечений.

Необхідно завжди подорожувати самостійно одному або з другою половинкою. Коли ви їдете кудись з групою, то ви лише імітуєте справжні пригоди. Зі своїми земляками ви завжди будете говорити рідною мовою, слухати всі настанови вашого гіда і не станете звертати ніякої уваги на навколишню вас дійсність, оскільки будете зайняті балаканиною з членами групи. Зміна обстановки відчує вами повною мірою тоді, коли ви рвонете абикуди самі.

від Пауло Коельо.jpg

Також Пауло Коельо радить відмовитися від порівнянь цін, рівня життя, чистоти і інших складових в новому для вас місці. Вони не мають ніякого значення. Перебувайте в постійному пошуку того, чого ви можете навчитися в даній країні або місті. Будьте відкриті для знайомств з чимось новим. Не потрібно шукати підтверджень, що ви живете краще або гірше ніж місцеве населення.

Крім того, дуже важливо зрозуміти, що, навіть не знаючи мови, можна легко вступати в комунікацію з людьми. Коельо каже, що не знаючи жодного слова чужою мовою, у багатьох країнах він легко впізнавав все, що йому потрібно, і часто знаходив нових друзів. Не варто боятися того, що ви заблукаєте в чужому місті. Вам цілком достатньо носити з собою візитки вашого готелю, щоб легко знайти дорогу назад. В крайньому випадку, ви завжди можете віддати одну таксисту, і він підвезе вас прямо під поріг.

Пауло Коельо попереджає, що не варто витрачати гроші на речі, які доведеться носити в руках. Найкраще відвідувати театри, ресторани, екскурсії тощо. Треба пам'ятати, що на даний момент практично все можна придбати в інтернеті, тому не перевантажуйте себе сувенірами.

Не варто намагатися побачити якомога більше за обмежений проміжок часу. Коельо порівнює кожне місто з примхливої ​​дамою, якій треба приділити багато часу для того щоб спокусити і насолодитися нею. Краще пробути в одному місті п'ять днів, ніж проїхати п'ять міст протягом тижня.

Як втілити мрії в життя.jpg

Американський письменник Генрі Міллер, викладаючи поради для подорожуючих в красивій літературній формі, сказав, що набагато цікавіше побачити невідому раніше церква, ніж відвідати Рим і зобов'язати себе візитом в Сикстинську Капелу. Не варто ігнорувати й відомі пам'ятки, але все ж потрібно шукати навіть у банальних речах щось, про що ви навіть не підозрювали. Може саме ці нові відкриття змінять ваше життя.

Використовуючи ці поради для мандрівників, ви без праці перетворите буденний тур в чудове захоплююча пригода.

Добавить мероприятие

Найди свое мероприятие

Тематика:
Город:
Найти
Подписка на новости: